Ortoosit

Ortoosi

Ortoosi eli nivelen, raajan- tai kehonosan ulkoinen tuki voi olla avuksi, mikäli sinulla on kipuja tai vaikeuksia tiettyjen liikkeiden tai toimintojen suorittamisessa. Näiden syynä voi olla rasitusvamma / tulehdus, urheiluvamma tai muu tapaturma, lihasheikkous, leikkauksen jälkitila, nivelrikko, liiallinen tai liian vähäinen nivelen liikkuvuus jne.

Ortoosilla voidaan tarvittaessa esim. rajoittaa nivelen liikelaajuutta, stabiloida eli tukea niveltä tai kehonosaa tai korjata virheasentoa. Usein kivunhallinta helpottuu oikein valitun ja hyvin istuvan ortoosin avulla.

Össur Finland Oy:n kautta on saatavissa erittäin kattava valikoima laadukkaita valmisortooseja erilaisiin tarpeisiin. Mikäli valikoimistamme ei löydy tarpeisiin sopivaa tuotetta, valmistamme ortooseja myös yksilöllisesti alusta loppuun tarpeet ja edellytykset huomioiden.

Voiko ortoosista olla minulle apua?

Varaa aika Össur Finlandin klinikalle ja tule tapaamaan asiantuntijoitamme. Selvitämme yhdessä, millaisia tarpeita ulkoiselle tuennalle on ja kerromme, mitkä erilaisista vaihtoehdoista sopisivat tarkoitukseen parhaiten. Useista ortooseista yleisimmät mallit ja koot ovat sovitettavissa heti.

Yläraaja­ortoosit

Yläraajan ortoosivalikoima kattaa kaikki nivelet olkavarresta sormiin saakka. Yleisimmin käytettyjä ovat olkanivelen, kyynärnivelen ja ranteen ortoosit. Kysy lisää klinikoiltamme!

Alaraaja­ortoosit

Alaraajan ortooseja käytetään yleisesti tapaturmien, urheiluvammojen, nivelrikkojen ja kulumien, sekä leikkausten jälkitilojen hoidossa. Myös ennaltaehkäisevä käyttö urheilussa on erittäin yleistä. Össurilla on valikoimissaan useita maailman johtavia tuotteita alaraajaortooseissa, esimerkkinä vaikkapa hiilikuiturakenteiset CTi- ortoosit, polven ristisidevammojen hoidossa käytettävät Rebound ACL ja Rebound PCL- ortoosit, sekä nivelrikon ja/tai kuluman hoitoon tarkoitettu Unloader One X- ortoosi.

Kallo- eli kypärä­ortoosit

TALEE- kraniaalinen muovausortoosi

Talee-kypärä on yksilöllinen kraniaalinen ortoosi, jolla hoidetaan lapsen epäsymmetristä pään muotoa. Kallon epäsymmetrisyyteen saattaa liittyä myös epäsymmetrisyyttä kasvoissa. Tämä lääkinnällinen apuvälineon tarkoitettu ortopediseen asentovinokalloisuuden hoitoon 3–18 kuukauden ikäisille lapsille. Kypäräortoosion suunniteltu antamaan tilaa vauvan päälle kasvaa symmetrisemmäksi ja normaalimuotoisemmaksi. Kypärä ei estä tavanomaista kasvua, vaan se saa aikaan muutoksen ja parannuksen pään muodossa. Klinikoillamme lapsen kallo skannataan ja kypäräortoosi valmistetaan yksilöllisesti juuri oikeaan kokoon ja muotoon.

Vartalo-ortoosit

Selän ja vartalon tuentaan löytyy monen tyyppisiä ortooseja, aina koko rintarankaa tukevista TLSO- ortooseista perinteisiin yksinkertaisiin selän tukiliiveihin. Me Össur Finlandin klinikoilla autamme sinua löytämään tarpeisiisi sopivan vartalo-ortoosin.

Niska- ja kaularanka­ortoosit

Valikoimissamme on runsaasti erilaisille vartalotyypeille sopivia ortooseja niskan ja kaularangan tukemiseen. Niskan tuenta on tarpeen esim. retkahdusvammojen jälkeen, leikkausten jälkitiloissa ja neurologisissa sairauksissa tai lihasvoimien ollessa riittämättömät pään kannatteluun. Niskan ja kaularangan tukemiseen on saatavilla myös yleismallinen ortoosi, Miami J Select, jossa sekä koko että tuen korkeus on helposti säädettävissä.

Niskatukiin voidaan yhdistää myös laajemmin rintarankaa tukevia ortooseja. Varaa aika ja tule tutustumaan juuri sinulle sopivaan ortoosiratkaisuun.

Mitä tulee huomioida valmisortoosin valinnassa?

Ortooseja on hyvin laaja valikoima erilaisiin tarkoituksiin ja tarpeisiin. Hyödynnä asiantuntijoidemme kokemusta ja ammattitaitoa sopivimman tuotteen valinnassa. On tärkeää, että ortoosi on oikean tyyppinen, oikean kokoinen ja säädetty juuri käyttäjälleen  sopivaksi. Ortoosista ei ole apua, jos se jää käyttämättä esim. liiallisesta epämukavuuden tunteesta johtuen. Klinikoillamme saat aina yksilöllisen arvioinnin (mm. tuennan tyyppi, henkilön yksilölliset tarpeet ja ominaisuudet, käyttöolosuhteet), tarvittavat mittaukset,
säädöt ja sovituksen sekä käytön opastuksen.

Ortoosin pitkän käyttöiän takaamiseksi on tärkeätä käyttää ortoosia ohjeiden mukaisesti ja pitää se puhtaana. Siksi käyttö- ja puhdistusohjeisiin on syytä tutustua tai kysyä lisätietoja Össur Finlandin henkilökunnalta. Korkealaatuisimpiin ortooseihin on saatavana kuluvia osia, kuten pehmusteita ja hihnoja myös varaosina.

Ota yhteyttä

Halutessasi lisätietoa tuotteita ja palveluistamme tai varataaksesi ajan, ota yhteyttä lähimpään Össur Finland -klinikkaan.

Verkkosivumme käyttää evästeitä saadaksesi parhaan käyttökokemuksen. Jatkaessasi sivuston käyttöä hyväksyt evästeet. Lue lisää