Yritys

Össur Klinikka

Össur on yritys, joka kehittää, valmistaa ja myy kehon ulkopuolisia ortopedisia tuotteita, kuten tukia ja ortooseja, kompressioterapian tuotteita sekä raajaproteeseja ja niissä käytettäviä komponentteja. Össurin pääkonttori on Reykjavíkissa Islannissa.

Össur Finland Oy on vuona 2015 toimintansa aloittanut Suomalainen proteesialan yritys. Olemme osa maailmanlaajuista Össur-konsernia, joka on jo vuosikymmenien ajan ollut Suomessakin tunnettu laadukkaista proteesituotteistaan ja –komponenteistaan. Me Össur Finlandissa valmistamme yksilöllisiä raajaproteeseja, mutta lisäksi olemme pitkäjänteisesti auttamassa sekä amputoitua että sidosryhmiä, niin että parhaat terveydenhuolto- ja kuntoutuspalvelut sekä proteesiratkaisut toteutuisivat. Tavoitteenamme on saumaton yhteistyö kaikkien osapuolien kanssa parhaan lopputuloksen saavuttamiseksi.

Modernit valmistusmenetelmämme mahdollistavat nopean palvelun, voimme valmistaa valtaosan proteeseista yhden käynnin aikana alusta loppuun. Toimitamme jo nyt palveluita kaikkialle Suomeen, mutta paikallisten klinikoiden verkostomme tulee laajenemaan lähivuosien aikana.

Historiaa

Apuvälineteknikko Össur Kristinsson perusti Össurin Islannissa vuonna 1971. Aluksi yritys toimi vain kotimaisilla markkinoilla, vientitoiminta alkoi vuonna 1986. Össur Kristinsson ja hänen perheensä omistivat yrityksen vuoteen 1999 saakka, jolloin se listautui Islannin pörssiin. Nykyisin Össur työllistää lähes 3500 henkilöä ja toimintaa on n.30 maassa.

Toiminnan kestävyys ja vastuullisuus

Össurin yrityskulttuurin perustan muodostavat kolme arvoa: rehellisyys, taloudellisuus ja uskallus. Edistämme työympäristöä, joka keskittyy edelleen näihin kolmeen perusarvoon 

Össur toteuttaa maailmanlaajuisesti Össur-konsernin ”Environmental policy” -ohjelmaa. Sen tavoitteena on negatiivisten ympäristövaikutusten minimoiminen kaikin käytettävissä olevin keinoin. Ohjelmaa ja toimintojemme ympäristövaikutuksia tarkkaillaan ja kehitetään jatkuvasti.  

Össurin v. 2019 kuluttamasta energiasta 50 % oli tuotettu uusiutuvien energialähteiden tuottamana ja 63% jätteistämme on kierrätetty. 

Kehitys– ja tutkimustyö luonnon materiaalien ja luontoa kuormittamattomien toimintatapojen hyödyntämiseksi on jatkuva ja kasvava osa koko Össur- konsernin ja siten myös Össur Finlandin toimintaa. 

Esimerkkinä voidaan mainita esim. luonnosta saatavan raaka-aineen, basaltin hyödyntäminen alaraajaproteesien holkeissa.  Basaltti on Össurin kotimaan eli Islannin laavakivestä valmistettu erittäin kestävä materiaali.

Verkkosivumme käyttää evästeitä saadaksesi parhaan käyttökokemuksen. Jatkaessasi sivuston käyttöä hyväksyt evästeet. Lue lisää